Фото: Мінфін

У Мінфіні пояснили, чому не варто підвищувати ПДВ

Підвищення податку на додану вартість (ПДВ) з однієї сторони дозволить отримати додаткові ресурси, а з іншої — буде негативно впливати на громадян України.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів.

Так, відповідаючи на питання, чому серед запропонованих заходів для фінансування додаткових потреб сектору безпеки та оборони на 500 мільярдів гривень не передбачається підвищення ПДВ, у відомстві зазначили, що підвищення ПДВ має свої наслідки, які будуть негативно впливати на усіх громадян, особливо на вразливі категорії, серед яких, наприклад, люди пенсійного віку, яких в Україні 10,2 мільйона.

"Замість цього пропонується більш соціально справедлива модель, яка передбачає встановлення військового збору, зокрема, на товари, які не є товарами першої потреби. Такі як автомобілі, нерухомість та ювелірні вироби", — підкреслили в Мінфіні.

У міністерстві також зазначити, що автомобілі, які ввозяться благодійними та громадськими організаціями та передаються на користь Збройних сил України, не будуть оподатковуватись військовим збором, оскільки вони не реєструються в Сервісних центрах МВС.

чому підвищувати пдв небажано?

Фото: Мінфін

Нагадаємо, за даними платформи для роботи з відкритими даними "Опендатабот", Державна податкова служба України проведе додаткові документальні перевірки низки компаній та фізичних осіб-підприємців до кінця 2024 року. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 26.07.2024 19:28