Фото: скріншот

У Міноборони назвали ім'я воїна ЗСУ, якого рашисти розстріляли після слів "Слава Україні"

Окупанти застрелили українського військового після слів "Слава Україні". Загиблим може бути військовий із 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Шадура.

Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За даними ЗСУ, Шадура вважається зниклим безвісти з 3 лютого 2023 року. Військовий брав участь у бою поблизу Бахмута.

Тіло воїна знаходиться на тимчасово окупованій території. Остаточно підтвердити особу загиблого зможуть лише після повернення тіла в Україну й проведення відповідних експертиз.

"Жодна смерть нашого воїна не залишиться без відплати. Але ми зробимо це у законний та справедливий спосіб – на полі бою, в суді або в міжнародному трибуналі. З холодною головою, з дотриманням правил війни та з честю ми обов’язково помстимося за кожного!" — відреагували на загибель військового в Генштабі ЗСУ.

Нагадаємо, 6 березня у мережі поширили відео де російські терористи розстріляли українського військового за слова "Слава Україні". Згодом з'явилася інформація, що загиблого впізнали його родичі, однак імені воїна поки не називають.

Українські правоохоронці розпочали розслідування розстрілу бійця ЗСУ російськими терористами. Справу розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що всі винні у страшному вбивстві воїна ЗСУ будуть обов'язково покарані

Також міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на жахливе відео розстрілу окупантами українського військовополоненого. Урядовець закликав Міжнародний кримінальний суд розслідувати обставини воєнного злочину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 07.03.2023 13:54