Фото: armyinform.com.ua

У Міноборони назвали одну з умов для завершення війни з Росією

Заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк заявив, що однією з умов для завершення війни між Україною та Росією є відмова країни-агресора від ядерної зброї.

В інтерв'ю виданню Tagesspiegel посадовець пояснив, що всі війни врешті завершуються переговорами. Відтак, війна між Росією та Україною не повинна стати винятком.

Водночас, за словами заступника, для встановлення миру держава-агресорка має відмовитися від ядерної зброї та повернути Україні всі окуповані території. До того ж для підписання будь-якого мирного документа між Києвом і Москвою необхідно створити механізм, який унеможливить повторний напад ворога.

"Будуть підписані угоди — з одного боку коаліцією держав, які підтримують Україну, та Росією з іншого боку. І цей документ повинен містити пункт про відмову Росії від ядерної зброї, тому що це держава — загроза миру", — пояснив заступник міністра оборони.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не має наміру вести переговори з державою-агресоркою Росією.

Також раніше Михайло Подоляк заявляв, що на поточному етапі війни стратегія Росії є абсолютно зрозумілою й прозорою. Зокрема, ворог планує "пересидіти" проукраїнську коаліцію, провокувати напруженість в різних точках світу та проводити "м'ясні штурми" на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.01.2024 13:17