Іван Гаврилюк. Джерело: armyinform.com.ua

У Міноборони повідомили, як скоротилася перевага російської армії в снарядах на полі бою

.У російських окупантів і надалі зберігається перевага в артилерійських снарядах на фронті. Але із зими 2024 року вона скоротилася майже втричі.

Про це заявив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"На теперішній момент співвідношення використання артилерійських боєприпасів на полі бою скоротилося порівняно із зимою 2024 року. Тоді співвідношення було один до восьми. Зараз воно складає по одному до трьох", — зазначив він.

За його словами, Україні складно конкурувати у виробництві озброєння, військової техніки та боєприпасів із Росією, промисловий потенціал якої більший. Тому вирішальне значення має допомога іноземних партнерів і ефективна робота чиновників.

"Наші відомства, уряд і керівництво України проводить вагому роботу в напрямку створення спільних підприємств для того, щоби ми мали за допомогою наших партнерів спроможність виробляти всю номенклатуру озброєння та військової техніки, яка нам необхідна", — додав перший заступник міністра.

Нагадаємо, що наприкінці вересня український президент Володимир Зеленський під час візиту до США відвідав завод Scranton Army Ammunition Plant у штаті Пенсильванія, на якому збільшать виробництво боєприпасів для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.10.2024 13:39