Фото: Іван Гаврилюк. Джерело – armyinform.com.ua

Яку зброю першочергово потребують ЗСУ: відповідь Міноборони

Українські Сили оборони у першу чергу потребують засоби протиповітряної оборони та ракети до цих установок. Також армії бракує артилерійських снарядів та засобів радіоелектронної боротьби.

Відповідну заяву зробив перший заступник міністра оборони Іван Гаврилюк.

За його словами, Україна потребує засобів ППО різних типів, адже йдеться не лише про захист населених пунктів та критичної інфраструктури, але й про безпеки військових на лінії бойового зіткнення. Гаврилюк підкреслив, що пріоритетом залишаються сучасні засоби ППО, які здатні збивати ворожу балістику.

"Також велике значення для нас має забезпечення артилерійськими боєприпасами, тому що перевага застосування артилерійських боєприпасів противника залишається у середньому один до п'яти на їхню користь. І також це засоби радіоелектронної боротьби, щоб ми могли надійно прикривати об'єкти критичної інфраструктури, а також підрозділи на полі бою", — сказав Гаврилюк.

Посадовець також зазначив, що за день загарбники скидають 100-120 керованих авіабомб на позиції наших військових. В місяць ця цифра становить понад трьох-чотирьох тисяч КАБів. За словами Гаврилюка, боротися з авіаударами можна лише збиваючи російські літаки, які скидають бомби.

Варто зазначити, що Кабінет міністрів України 24 травня затвердив постанову, яка встановлює для вітчизняних виробників боєприпасів рівень прибутковості в розмірі до 25% від їх собівартості.

Нагадаємо, раніше The Washington Post, посилаючись на слова прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, написав, що Україна планує цього року витратити п'ять мільярдів доларів на внутрішнє виготовлення озброєнь, але цього все одно замало.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.05.2024 13:21