Фото: depositphotos.com

У міноборони РФ відреагували на нічну атаку Криму: повідомляють про масове збиття безпілотників

У ніч на 12 серпня в тимчасово окупованому Криму було неспокійно. Ймовірно, спрацювала ворожа система протиповітряної оборони.

Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на міноборони Росії. Вороже відомство заявило про атаку Кримського півострова нібито 20 безпілотниками.

"ЗС РФ у ніч на 12 серпня відбили атаки 20 українських БпЛА на Крим, постраждалих і руйнувань немає", — йдеться у повідомленні.

Також у міноборони РФ наголосили, що нібито 10 українських безпілотників знищено засобами ППО. Ще шість БпЛА нібито подавлено засобами радіоелектронної боротьби.

Атака на "Оленегорський горняк"

Вночі у російському місті Новоросійськ 4 серпня прогриміли вибухи. Очевидці розповіли, що з катера вівся вогонь по надводному безпілотнику. Зазначається, що дрон спалахнув, після чого стався сильний вибух. Водночас міністерство оборони Росії офіційно підтвердило інформацію про атаку морських дронів на Новоросійськ у ніч проти п'ятниці. У відомстві заявили, що вночі російську військово-морську базу спробували атакувати два українські безекіпажні катери.

Згодом у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Служба безпеки України провела спецоперацію в бухті Новоросійська. В результаті операції пошкоджено надводний великий десантний корабель "Олєнєгорський горняк". 

За даними британської розвідки, судно, яке пливе під кутом 30-40 градусів, свідчать про те, що кілька водонепроникних відсіків було пробито, або про те, що зусилля екіпажу з усунення пошкоджень були неефективними.

Нагадаємо, що корабель поповнив Чорноморський флот Росії після повномасштабного вторгнення країни-терориста на територію України. Зокрема, РФ використовувала його для перевезення військових, а також цивільних вантажів до Криму після удару по Керченському мосту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.08.2023 07:28