Фото: Вікіпедія

Вибухи у Новоросійську: розвідка Британії підтвердила пошкодження "Олєнєгорського горняка"

Десантний корабель Росії "Олєнєгорський горняк" зазнав серйозних пошкоджень внаслідок вибухів у Новоросійську. Це стало значним ударом по російському Чорноморському флоту.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

"В ніч з 3 на 4 серпня 2023 року десантний корабель ВМФ Росії "Олєнєгорський горняк" майже напевно зазнав серйозних пошкоджень після того, як був уражений поблизу бази Чорноморського флоту в Новоросійську", — повідомляють британські розвідники.

За даними британської розвідки, зображення судна, яке хитається під кутом 30-40 градусів, свідчать про те, що кілька водонепроникних відсіків було пробито, або про те, що зусилля екіпажу з усунення пошкоджень були неефективними.

Зазначається, що корабель поповнив Чорноморський флот Росії після повномасштабного вторгнення країни-терориста на територію України. Зокрема РФ використовувала його для перевезення військових, а також цивільних вантажів до Криму після удару по Керченському мосту.

"Олєнєгорський горняк" вагою 3600 тонн і довжиною 113 метрів є найбільшим російським військовим кораблем, серйозно пошкодженим або знищеним після потоплення крейсера "Москва" 13 квітня 2022 року", — додає розвідка.

Розвідники наголосили, що це суттєвий удар для Чорноморського флоту, який раніше перемістив більшість своїх кораблів у Новоросійськ через високу загрозу Севастополю.

Нагадаємо, вночі у російському місті Новоросійськ 4 серпня прогриміли вибухи. Очевидці розповіли, що з катера вівся вогонь по надводному безпілотнику. Зазначається, що дрон спалахнув, після чого стався сильний вибух. Водночас міністерство оборони Росії офіційно підтвердило інформацію про атаку морських дронів на Новоросійськ у ніч проти п'ятниці. У відомстві заявили, що вночі російську військово-морську базу спробували атакувати два українські безекіпажні катери.

Згодом у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Служба безпеки України провела спецоперацію в бухті Новоросійська. В результаті операції пошкоджено надводний великий десантний корабель "Оленегорский горняк".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.08.2023 09:19