Фото ілюстративне зі соцмереж

У Міноборони зробили важливу заяву про законопроект щодо демобілізації в ЗСУ

Міністерство оборони України та Генеральний штаб активно працюють над окремим законопроектом, який регулюватиме ротацію та звільнення в запас військових. Його представлять уже найближчим часом.

У цьому запевнив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Над цими нормами вже працювало Міноборони. Планувалося, що це ввійде до закону про мобілізацію", — зазначив він.

За його словами, оскільки такі зміни відбулися, не дослухатися до головнокомандувача було б нелогічно, бо він поінформований найбільше.

"Тепер ці напрацювання будуть в іншому законі. В принципі вже розпочалися роботи, засідання робочих груп. Спільно Міноборони та Генштаб працюють над таким законопроектом", — сказав він.

Речник Міноборони додав, що законопроект з’явиться "найближчим часом, тож громадськість знатиме, на якому етапі розробка цього закону".

Як відомо, Верховна Рада 11 квітня ухвалила в цілому закон про мобілізацію. З документа вилучили положення щодо демобілізації військовослужбовців, за словами парламентарів, відповідну поправку на засіданні 11 квітня підтримали 227 народних депутатів.

Нагадаємо, що народна депутатка Мар’яна Безугла заявила, що рано чи пізно, але Україні доведеться мобілізувати жінок. Вона підтримала таку ідею, навколо якої останнім часом триває чимало дискусій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.04.2024 22:55