Мар'яна Безугла. Джерело: Facebook

"Немає двох видів громадян": скандальна Безугла підтримує мобілізацію жінок

Народна депутатка Мар’яна Безугла заявила, що рано чи пізно, але Україні доведеться мобілізувати жінок. Вона підтримала таку ідею, навколо якої останнім часом триває чимало дискусій.

Відповідний допис Мар'яна Безугла написала у своєму Telegram-каналі.

"Підтримую, це реалії. Ми до цього або прийдемо, або будемо знищені. Немає двох видів громадян у Конституції. Мова про те, що вся молодь має проходити військовий вишкіл", — йдеться у її дописі.

Таким чином нардепка прокоментувала заяву радниці з гендерних питань командувача Сухопутних військ ЗСУ Оксани Григор'євої, яка в інтерв'ю The Times зазначила, що Україна "має ухвалити політику призову жінок на військову службу за ізраїльським стилем".

На її думку, це є необхідним для розв'язання проблеми дефіциту вербування. За її словами, Україні варто готуватися до того, що в Україні також доведеться мобілізувати жінок уже у наступні роки.

"У нашій конституції сказано, що обов’язок кожного українця — захищати свою Батьківщину, тому правильно, щоб служили й жінки", — пояснила радниця з гендерних питань командувача Сухопутних військ ЗСУ.

За її словами, наш північний сусід не зникне просто так. Протягом сотень років росіяни неодноразово нападали на нас.

"Як і Ізраїль, ми повинні бути готові до цього, а це означає навчання чоловіків і жінок, щоби вони були готові до війни", — наголосила Григор’єва.

Нагадаємо, 4 квітня голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив, що апарат Верховної Ради не розглядав жодної заяви народного депутата Марʼяни Безуглої на вихід із фракції "Слуга народу". Причина — такого документа просто ніхто не бачив і не реєстрував.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.04.2024 17:11