Мар'яна Безугла. Джерело: Facebook

Стефанчук повідомив, чи є у парламенті заява Безуглої про вихід із фракції

Апарат Верховної Ради не розглядав жодної заяви народного депутата Марʼяни Безуглої на вихід із фракції "Слуга народу". Причина — такого документа просто ніхто не бачив і не реєстрував.

Про це заявив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Наскільки я поінформований, станом на зараз заяви Мар'яни Володимирівни Безуглої про вихід із фракції "Слуга народу" в апараті Верховної Ради не існує", — зазначив він.

Спікер українського парламенту додав, що цілісність Ради та фракцій у ній є передумовою для нормального функціонування держави.

"Без дійового єдиного та цілісного парламенту нам дуже складно буде рухатися в цей складний для України час війни. Тому що саме в парламенті ухвалюють, окрім законів, дуже важливі політичні рішення. І саме парламент здійснює міжпарламентську діяльність із нашими колегами, які у своїх країнах ухвалюють рішення. Тому для мене дуже важливо питання цілісності та єдності єдиного законодавчого органу в нашій країні", — наголосив Руслан Стефанчук.

Як відомо, скандальна народна депутатка Верховної Ради України Мар’яна Безугла ще 11 січня повідомила, що написала заяву на вихід з фракції та партії "Слуга народу". Тоді вона пригрозила, що нібито "знімає зі себе зобов’язання мовчати".

Однак надалі цей процес затягнувся та, зрештою, "зам’явся". Ситуація мала заплутаний вигляд, ніхто не міг достеменно пояснити, чи вийшла Безугла із фракції, і з партії.

Нагадаємо, що 28 березня народна депутатка від партії "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко звинуватила депутатку від партії "Слуга народу" Мар'яну Безуглу в тому, що вона не виконала свою обіцянку щодо виходу із фракції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.04.2024 10:18