Фото: Міністерство освіти та науки

У Міносвіти розповіли, чи повернуть ЗНО для абітурієнтів після закінчення війни

Після закінчення воєнного стану в Україні можуть повернути Зовнішнє незалежне оцінювання. Воно має низку переваг у порівнянні з Національним мультипредметним тестом.

Таку заяву зробив глава Міністерства освіти та науки Оксен Лісовий заявив, пише hromadske. За словами посадовця, основна перевага ЗНО полягає у завданнях з відкритими відповідями. 

"Цей паперовий формат якісний і добротний. Чи повернемося ми повністю до ЗНО? Нам хотілось би перейти до ширшого спектра можливостей, щоб діти могли проявити себе — і через наявність відкритих завдань та інших складових тесту також. Я б хотів повернення до формату ЗНО", — заявив Оксен Лісовий. 

Міністр освіти також підкреслив, що після закінчення воєнного стану, скоріш за все, для абітурієнтів буде створене гібридне тестування, адже Національний мультипредметний тест також має свої переваги — комп'ютерне тестування можливо проводити за кордоном. Втім, як вважає Лісовий, що потрібно ще багато працювати над тим, щоб воно "краще розкривало здібності дитини".

Нагадаємо, вступники в магістратуру будуть складати єдиний вступний іспит та єдине фахове вступне випробування один, два або три дні. Це залежить від кількості тестів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.05.2024 12:42