Фото: globalgistng.com

У Москві від отруєння помер професор з "Роскосмосу"

У середу, 30 серпня, у Москві помер відомий російський науковець, доктор технічних наук Віталій Мельников. Його життя обірвалося у віці 77 років.

Про це повідомляє "Московський комсомолець".

Відомо, що професор потрапив до лікарні ще 11 серпня. За попередньою версією, він отруївся неїстівними грибами, врятувати його не вдалося.

Віталій Мельников працював у РКК "Енергія", очолював там департамент ракетно-космічних систем, брав участь у багатьох наукових експериментах. Працював головним науковим співробітником у ЦНДІМАШ (підрозділ Роскосмосу). До того ж він є автором майже 300 наукових праць.

Журналісти з'ясували, що 9 серпня професор пішов по гриби у ліс неподалік своєї дачі в Пирогово Митищинського району. Вдень 10 серпня він зварив їх, а з'їв — на вечерю.

Зазначається, що на дачі він був сам, його родичі перебували у Москві. Згодом в Мельникова погіршилося самопочуття, і він поїхав додому. У нього були всі симптоми харчового отруєння, проте швидку йому викликали аж вранці.

"У тяжкому стані його госпіталізували до токсикологічного відділення НДІ Скліфосовського. 20 днів лікарі намагалися його врятувати, але в пацієнта відмовили нирки і його стан з кожним днем погіршувався", — пише видання.

Про його смерть рідним повідомили 30 серпня.

Нагадаємо, 22 серпня помер відомий італійський співак і композитор Тото Кутуньйо. Його серце зупинилося у лікарні Сан-Рафаеле в Мілані, куди він був госпіталізований. Причини смерті співака його менеджер Даніло Манкузо не назвав, проте уточнив, що Тото Кутуньйо "після тривалої хвороби співаку стало гірше за останні місяці".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.08.2023 19:48