Фото: Pixabay

У МОЗ пояснили, чи можна залишатись в реанімації з близькою людиною

Багато хто досі не знає, що реанімації в Україні є відкритими. Тобто пацієнта в реанімації також можна відвідувати та залишатися поруч тривалий час. Вільний доступ до пацієнтів їхнім близьким було затверджено наказом Міністерства охорони здоров'я ще 2016 року.

Як зазначають у МОЗ, у вимогах до багатьох медичних пакетів, за якими Національна служба здоров'я укладає договори з медичними закладами, є цілодобовий допуск відвідувачів до пацієнтів у будь-який день тижня. Проте одночасно в палаті може бути не більше двох осіб, а один відвідувач може бути біля пацієнта необмежену кількість часу. 

"Відвідувачем може бути будь-яка особа незалежно від родинних стосунків. Але ті, хто не є батьками пацієнта-дитини, мають право на допуск до реанімації лише за умови наявності усної згоди одного з батьків пацієнта-дитини або законних представників", — зауважують у відомстві.

Важливо додати, що вільний доступ до реанімації передбачає дотримання певних правил, які визначені у наказі МОЗ №592.

Нагадаємо, раніше у МОЗ заявили, що українці старішають на 10-15 років через психоемоційний тиск, викликаний війною. До того ж значно "молодшає" низка захворювань. Відомство готується до того, що через рік-два збільшиться кількість випадків онкологічних та серцево-судинних захворювань, тобто інфарктів та інсультів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.04.2024 04:31