Фото ілюстративне. Джерело: minfin

У МВФ дали Києву рекомендації щодо податків: чи очікувати на підвищення ставок

Міжнародний валютний фонд рекомендує Україні наростити зусилля щодо мобілізації внутрішніх доходів. Фонд давно виступає за те, щоб країни не підвищували ставки. 

Про це заявила заступник директора департаменту МВФ з фінансових питань Ера Дабла-Норріс. За її словами, українській владі потрібно продовжувати відновлювати стійкість заборгованості.

"Що тут важливо, то це те, що стратегія спрямована не тільки на збільшення доходів, мобілізацію доходів, а й на фундаментальну зміну податкової системи", — наголосила посадовиця.

Вона додала, що відповідна стратегія спрямована на скорочення ухилення від сплати податків, уникнення податків, поліпшення дотримання податкового законодавства та, у ширшому розумінні, підвищення справедливості та рівноправності у податковій системі. Також Україні потрібно завершити реструктуризацію зовнішнього комерційного боргу відповідно до програмних зобов’язань.

Дабла-Норріс зауважила, що МВФ давно виступає за те, щоб країни не підвищували ставки. Йдеться про розширення бази та створення максимально справедливих та рівноправних податкових систем.

Нагадаємо, напередодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що до бюджету України вже надійшли близько 1,1 мільярда доларів траншу від Міжнародного валютного фонду. Міністр зауважив, що цей транш наша держава отримала завдяки успішному п'ятому перегляду програми механізму розширеного фінансування обсягом 15,6 мільярда доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 24.10.2024 08:59