Фото: Денис Шмигаль / Telegram

Україна отримала вже $1,1 млрд траншу від МВФ: на що першочергово спрямують кошти

Близько 1,1 мільярда доларів траншу від Міжнародного валютного фонду вже надійшли до бюджету України.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Близько 1,1 мільярда доларів від МВФ вже надійшли Україні. Кошти будуть спрямовані на покриття важливих бюджетних видатків невійськового характеру", — зазначив глава уряду.

Як зауважив прем'єр, цей транш наша держава отримала завдяки успішному п'ятому перегляду програми EFF обсягом 15,6 мільярда доларів.

"Вдячні Фонду за послідовну підтримку України. Вже розпочинаємо спільну роботу над наступним переглядом програми", — додав Шмигаль.

Угоду України з МВФ про програму EFF на 15,6 мільярда доларів схвалили в березні 2023 року. За цією програмою вже отримано п'ять траншів загальним обсягом близько 7,6 мільярда доларів, у тому числі на 900 мільйонів доларів у березні й останній транш на 2,2 мільярда доларів у липні. 2024 року Україна може отримати ще два транші по 1,1 мільярда доларів (у жовтні та грудні).

Нагадаємо, раніше аналітики Міжнародного валютного фонду відсунули терміни закінчення інтенсивних бойових дій в Україні щонайменше на рік. Відтак, в оновленому базовому сценарії війна зійде нанівець в останньому кварталі 2025 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 23.10.2024 12:20