Денис Шмигаль. Джерело: Telegram-канал прем'єр-міністра України

Україна отримає новий транш від МВФ на понад мільярд доларів, — Шмигаль

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду затвердила пʼятий перегляд програми EFF. Це дозволить Україні незабаром отримати новий транш обсягом близько 1,1 мільярда доларів.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, опублікувавши відповідний пост у своїх соціальних мережах.

"Ці кошти спрямуємо на покриття важливих бюджетних видатків невійськового характеру", — зазначив він.

За словами українського прем’єр-міністра, також під час перегляду оптимізовано графік траншів на 2025 рік, завдяки чому Україна залучить до державного бюджету більше ресурсів.

"Дякую Міжнародному валютному фонду за незмінну послідовну підтримку фінансової стійкості України", — наголосив Денис Шмигаль.

Як відомо, ще раніше Рада директорів МВФ обіцяла розглянути в жовтні питання про виділення траншу для України на 1,1 мільярда доларів. Рішення мали ухвалити до осінніх зустрічей Фонду та Світового банку, які пройдуть із 21 по 26 жовтня.

За словами директора МВФ з комунікацій, на момент четвертого огляду програми дефіцит фінансування України на 2025 рік прогнозувався на рівні майже 26 мільярдів доларів.

Угоду України з МВФ про програму EFF на 15,6 мільярда доларів схвалили в березні 2023 року. За цією програмою вже отримано п'ять траншів загальним обсягом близько 7,6 мільярда доларів, у тому числі на 900 мільйонів доларів у березні й останній транш на 2,2 мільярда доларів у липні. 2024 року Україна може отримати ще два транші по 1,1 мільярда доларів (у жовтні та грудні).

Нагадаємо, що в уряді запевняли, що Україна виконує всі реформи та структурні маяки, тому Міжнародний валютний фонд регулярно виділяє транші.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 18.10.2024 22:53