Фото ілюстративне. Джерело: minfin

МВФ у жовтні розгляне питання про виділення траншу для України: про яку суму йдеться

Рада директорів Міжнародного валютного фонду вже у жовтні розгляне питання про виділення траншу для України на 1,1 мільярда доларів. Рішення ухвалять до осінніх зустрічей Фонду та Світового банку, які пройдуть з 21 по 26 число цього місяця.

Таку заяву на брифінгу у Вашингтоні зробила директор Фонду з комунікацій Джулі Козак. Вона зазначила, що 10 вересня співробітники МВФ та влада України досягли домовленостей на рівні персоналу про п'ятий огляд.

"Відповідно до угоди про EFF, за умови схвалення нашою Радою директорів Україна отримає доступ до 1,1 мільярда доларів. Очікується, що рада розгляне п'ятий огляд до щорічних засідань", — йдеться у заяві Козак.

За словами директора МВФ з комунікацій, на момент четвертого огляду програми дефіцит фінансування України на 2025 рік прогнозувався на рівні майже 26 мільярдів доларів.

"І наш персонал і наша команда перебувають у процесі оновлення цих прогнозів у рамках п'ятого огляду, який іде зараз", — додала Джулі Козак.

Нагадаємо, у липні Україна отримала транш від Міжнародного валютного фонду на 2,2 мільярда доларів. Йдеться про кошти, які розраховані за спеціальною програмою на 2023-2027 роки обсягом майже на 16 мільярдів доларів.

Раніше Міжнародний валютний фонд зберіг прогноз зростання світової економіки на 2024 рік та покращив на наступний.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 04.10.2024 10:41