Денис Шмигаль. Джерело: Telegram-канал прем'єр-міністра України

Україна отримала транш від Міжнародного валютного фонду: Шмигаль розповів, куди спрямують кошти

Україна отримала транш від Міжнародного валютного фонду на 2,2 мільярда доларів. Йдеться про кошти, які розраховані за спеціальною програмою на 2023-2027 роки обсягом майже на 16 мільярдів доларів.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, залишивши відповідний допис у своїх соціальних мережах.

"Це частина коштів, передбачених програмою EFF обсягом 16 мільярдів доларів. Для їх отримання Україна виконала важливу домашню роботу й успішно пройшла четвертий перегляд програми — вперше у наших двосторонніх відносинах із Міжнародним валютним фондом", — зазначив він.

За його словами, перерахована сума допоможе уряду в фінансуванні критичних видатків бюджету, соціальних допомог, зарплат медиків і учителів.

"Вдячні голові Міжнародного валютного фонду Крісталіні Георгієвій та її команді за вагому та непохитну підтримку України", — підсумував Денис Шмигаль.

Як відомо, угоду України з МВФ про програму EFF на 15,6 мільярда доларів схвалено в березні 2023 року. В межах програми вже отримано п’ять траншів загальним обсягом близько 7,6 мільярда доларів, у тому числі на 900 мільйонів доларів у березні й останній транш на 2,2 мільярда доларів у липні. 2024 року Україна розраховує отримати близько 5,4 мільярда доларів.

Нагадаємо, що українська влада допускає поступове підвищення тарифів на комунальні послуги для населення. Це станеться одразу після закінчення війни. Про це йдеться у тексті Меморандуму з Міжнародним валютним фондом, який підписав Володимир Зеленський.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 03.07.2024 10:55