Скріншот із відео

У МВС повідомили про нових жертв внаслідок підриву Каховської ГЕС

Станом на вівторок, 20 червня, внаслідок підриву окупантами Каховської гідроелектростанції, загинула 21 особа. На Херсонщині підтопленими залишаються 595 будинків.

Відповідне повідомлення з'явилось на Facebook-сторінці МВС.

За даним силовиків, через обстріли ворога зростає кількість загиблих та поранених: наразі 21 особа загинула, зокрема п'ять — через прицільні постріли росіян. Ще 28 отримали поранені, з них 16 — люди, які допомагають ліквідувати наслідки підриву ГЕС.

"Епідеміологічна ситуація стабільна та контрольована. Спалахів інфекційних захворювань не зафіксовано. Але вкотре нагадую про сувору заборону вилову та споживання риби в постраждалих районах. Працюють спеціальні патрулі, які відстежують такі факти", — йдеться в повідомленні.

У МВС також зазначили, що систематично триває відбір проби води як технічної, так і питної: це потрібно для того, аби розуміти, чи можна її безпечно подавати людям.

Нагадаємо, держава та спеціальні служби контролюють ситуацію та втілюють план ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС. Зокрема, в Херсонській та сусідніх областях планують пошук нових свердловин, прокладання магістральних водогонів, аналіз стану водойм.

Раніше повідомлялось, що жителі підтоплених районів Херсонської області вже з 26 червня поступово будуть отримувати послуги газопостачання. Наразі фахівці газової служби працюють над відновленням обладнання та тестують будинкові мережі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.06.2023 21:43