Фото: очільник МЗС Індії Субраманьям Джайшанкар. Джерело: скріншот з відео

У МЗС Індії повідомили про відновлення торговельно-економічних відносин з Україною

Україна та Індія спрямують зусилля на відновлення торговельно-економічних відносин, які останнім часом йшли на спад.

Про це повідомляє Asian News International, посилаючись на очільника міністерства закордонних справ Індії Субраманьяма Джайшанкара.

Так, у ході зустрічі з очільником українського МЗС Дмитром Кулебою посадовці обговорили двосторонні відносини країн. Зокрема, йшлося про торгівлю, економічні питання, оборону, фармацевтику, сільське господарство та освіту.

"Була велика кількість питань. Водночас лідери також поставили завдання Міжурядовій комісії, співголовами якої є я і міністр Кулеба, потрібно зосередитися саме на відбудові наших торгово-економічних відносин, які останнім часом пішли на спад. І ми, безперечно, з нетерпінням чекаємо на швидке засідання цього органу, безумовно, до кінця цього року", — зауважив очільник індійського МЗС.

Зазначимо, що у п'ятницю, 23 серпня, з офіційним візитом до Києва прибув прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді. Так, це був перший візит премʼєр-міністра Індії до України від здобуття країною незалежності в 1991 році. Візит відбувається на запрошення президента Володимира Зеленського.

Водночас фіційна мета візиту — зміцнення економічних зв’язків. До того ж однією з ключових тем переговорів може стати й Формула миру. Зокрема, ході візиту Моді проведе зустріч з українським гарантом та поділиться з ним "перспективами мирного врегулювання війни" з Росією. Варто зауважити, що Моді минулого місяця відвідав з офіційним візитом країну-агресорку Росію. Це сталося саме того дня, коли російські військові обстріляли дитячу клініку "Охматдит" в Києві.

Нагадаємо, в червні секретар із західного напряму Міністерства закордонних справ Індії Паван Капур заявив, що Індія не підписала комюніке Глобального саміту миру, адже вважає, що сталий мир вимагає діалогу обох учасників та "практичної взаємодії" між сторонами війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.08.2024 17:04