Фото: Офіс президента України

Чому візит Моді до Києва має велике значення для України: роз'яснення Офісу президента

Візит глави уряду Індії Нарендри Моді до Києва є важливим, адже Нью-Делі має усі важелі впливу на Москву. Це може принести результат у роботі над "правильним закінченням війни".

Таку заяву зробив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк, пише The Guardian. За словами посадовця, Індія має певний вплив на Російську Федерацію.

"Для нас надзвичайно важливо ефективно вибудовувати відносини з такими країнами, пояснювати їм, що правильне закінчення війни — також у їхніх інтересах", — наголосив радник керівника Офісу президента.

The Guardian нагадує, що зустріч Моді з Володимиром Зеленським відбулася за кілька тижнів після того, як український лідер розкритикував прем'єр-міністра Індії за його поїздку до Москви. Для Моді цей візит — шанс прояснити ситуацію після того, як у липні його показали тим, хто обіймається з Володимиром Путіним, коли Москва завдала масованого ракетного удару по Україні, вразивши дитячу лікарню. Сьогодні Зеленський обійняв Моді з похмурим виразом обличчя перед початком переговорів.

Індія, як зазначає видання, нещодавно розвинула економічні зв'язки з Росією, оскільки західні країни запровадили санкції проти Москви. Індійські нафтопереробні заводи, які в минулому рідко купували російську нафту, стали основними клієнтами Москви з постачання нафти морем.

Варто зазначити, що 23 серпня Україна та Індія погодили угоди про співпрацю у різних сферах. Усього було підписано чотири документи.

Цікаво, що Моді минулого місяця відвідав з офіційним візитом країну-агресорку Росію. Це сталося саме того дня, коли російські військові обстріляли дитячу клініку "Охматдит" в Києві.

Нагадаємо, в червні секретар із західного напряму Міністерства закордонних справ Індії Паван Капур заявив, що Індія не підписала комюніке Глобального саміту миру, адже вважає, що сталий мир вимагає діалогу обох учасників та "практичної взаємодії" між сторонами конфлікту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.08.2024 16:05