Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

У США пояснили важливість візиту прем'єра Індії Моді до України

Візит прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді в Україну, який відбудеться у п'ятницю, 23 серпня, є дуже важливим, особливо на тлі намагань Росії дестабілізувати глобальний порядок.

Про це заявив заступник держсекретаря Сполучених Штатів Америки Річард Верма, пише "Голос Америки". Він зазначив, що наразі дуже важливо "захистити та зберегти" міжнародний порядок.

"Я очікую нагоди продовжити попередні розмови з президентом Зеленським про зміцнення двосторонньої співпраці та поділитися перспективами мирного закінчення війни, що триває в Україні", — додав Верма.

Зокрема, він наголосив на значному насильстві в російсько-українській війні й згадав про вбивства дітей. За його словами, світова спільнота має протистояти подібним вторгненням, атакам на цивільне населення, вбивствам дітей у лікарнях. Водночас Верма зазначив, що розуміє довготривалі відносини Делі з Москвою та певні зобов’язання Індії, але акцентував, що вдячний за позицією Моді, яку той висловив заявою "зараз не час для війни, а час для миру".

Так, аналізуючи відносини США та Індії, він наголосив, що обидві країни повинні бути разом і в добрі часи, і у важкі. Саме зараз, на думку Верми, для людства настали важкі часи, адже в окремих частинах світу зростає авторитаризм.

Також він висловив вдячність Пенні Пріцкер, яка завершує свій однорічний термін на посаді спецпредставниці з економічного відновлення України, яку він замінить на цій посаді. За його словами, Пріцкер "багато що вдалось зробити".

Нагадаємо, раніше видання Reuters повідомляло, що Моді у ході свого візиту до Києва планує "поділиться перспективами" щодо мирного закінчення війни між Україною та Росією. Зазначається, що це буде перший візит до України прем'єр-міністра Індії з моменту встановлення дипломатичних відносин між країнами 30 років тому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.08.2024 09:56