Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Індія закликає своїх громадян покинути Курську, Бєлгородську та Брянську області РФ

Індія закликає своїх громадян, які проживають в Курській, Бєлгородській та Брянській областях, евакуюватися. Людям радять переселитися в інші регіони Росії.

Про це стало відомо з офіційного сайту посольства країни у Москві.

"З огляду на останні безпекові інциденти у Брянському, Бєлгородському, Курському регіонах, громадянам Індії рекомендується вжити необхідних запобіжних заходів і тимчасово пересилитися за межі цих областей", — йдеться у повідомленні.

Також індійським громадянам порадили зв'язатися з посольством своєї країни.

Індія МЗС

Фото: посольство Індії

Зазначимо, що раніше, а саме 14 серпня, віце-прем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомляла, що Україна планує відкрити гуманітарні коридори для евакуації мешканців Курської області Росії на тлі бойових дій в регіоні.

"У цій зоні мешкають цивільні росіяни. Вони перебувають під захистом гуманітарного права, якого Україна повністю дотримується", — наголосила Верещук.

Так, за словами посадовиці, наразі проводиться відповідна підготовка та консультації.

Нагадаємо, раніше губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков повідомляв, що з 14 серпня на всій території Бєлгородської області Росії запроваджується режим надзвичайної ситуації регіонального рівня. Також посадовець зазначив, що ініціює подальше звернення до урядової комісії з проханням оголосити надзвичайний стан у Бєлгородській області й на федеральному рівні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.08.2024 11:40