Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

У МЗС Ірану зробили заяву щодо відповіді Ізраїлю на вбивство Ганії

Тегеран відповість на вбивство лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії "в потрібний час і належним чином". Дії Ірану є не тільки захистом його суверенітету та національної безпеки, але й захистом стабільності та безпеки всього регіону.

Про це заявив очільник Міністерства закордонних справ Ірану Бакері Алі Багері Кані.

Відповідна заява прозвучала після дня інтенсивної дипломатії на Близькому Сході та під час екстреного засідання Організації ісламського співробітництва. Зазначимо, що ОІС представляє 56 країн Близького Сходу, Південної Америки, Африки, Центральної Азії та Індійського субконтиненту, які зустрілися в Саудівській Аравії, у середу, 7 серпня, задля обговорення наростальної напруги на Близькому Сході. 

За словами Кані, Тегеран розраховує на підтримку країн-членів блоку ОІС. Зі свого боку блок вважає Ізраїль "повністю відповідальним за жорстокий напад", який він іменує "серйозним порушенням суверенітету Ірану". Водночас OIC не схвалила військові дії Ірану.

За даними видання, Ізраїль попередив як Хезболлу, так і Іран, що будь-яка шкода цивільному населенню в країні "буде червоною лінією, що призведе до непропорційної відповіді".

ХАМАС звинувачує Ізраїль у вбивстві Ганії

ХАМАС звинувачує ізраїльський авіаудар у смерті свого лідера Ісмаїла Ганії, який загинув 31 липня, у власній резиденції у Тегерані. Так, іранська воєнізована Революційна гвардія каже, що розслідує атаку, але не повідомляє, як це сталося. До того ж ХАМАС заявив, що Ганія був убитий "під час сіоністського авіаудару по його резиденції в Тегерані" після того, як він був присутній на складанні присяги президента Ірану Масуда Пезешкіана.

"Хамас оголошує великому палестинському народу, арабським та ісламським націям і всім вільним людям світу брата-лідера Ісмаїла Ісмаїла Ганії мучеником", — йшлося у стислій заяві ХАМАС.

Нагадаємо, раніше видання Politico повідомляло, що Іран може переглянути рішення щодо проведення багатопланової атаки на Ізраїль. Попри це Білий дім все ще очікує на реакцію Тегерана на вбивство лідера ХАМАСу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.08.2024 14:27