Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У Берліні зробили гучну заяву щодо ударів німецькою зброєю по Росії

У майбутньому Україна зможе застосовувати німецьку зброю для самооборони, включно з ймовірними ударами по військових об'єктах на російській території.

Про це заявила очільниця міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, пише Tagesschau. Посадовиця зауважила, що Україна не повинна чекати нападу на свою територію, перш ніж почати захищатися.

За її словами, право на самооборону не означає, що російська ракета повинна спочатку перетнути український кордон або потрапити в таке місто, як Харків, перш ніж Києву буде дозволено захищатися.

"Навіть найкраща протиповітряна оборона не завжди може цьому запобігти", — додала Бербок.

Посадовиця наголосила на важливості прийняття превентивних заходів для запобігання майбутнім російським атакам. Бербок зауважила, що знищення пускових майданчиків може стати необхідним заходом для цього. Видання додає, що обсяги відповідних заходів не будуть публічно визначені, адже це потрібно для забезпечення ефективного стримування російської агресії. Очільниця МЗС Німеччини застерегла від визначення конкретних відстаней для можливих ударів по російській території на кшталт "10, 40 або 200 кілометрів", адже це може бути вигідно російським військовим.

Нагадаємо, у вересні німецький уряд погодив фінансування військової підтримки України на приблизно 400 мільйонів євро. Також в Бундестазі додали, що Німеччина надасть додаткові 170 мільйонів євро в короткостроковій перспективі для відновлення української енергетичної інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.10.2024 11:40