Міністерство закордонних справ України. Фото: "Вікіпедія"

У МЗС оприлюднили заяву про дестабілізаційні дії Росії в Африці: про що йдеться

Росія все активніше розширює свої сфери впливу в низці країн Африки з використанням так званого "Африканського корпусу" та терористичних російських приватних військових компаній. Україна серйозно стурбована такою протиправною діяльністю.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Російські найманці завдають непоправної шкоди стабільності та безпеці країн Африканського континенту, підживлюють внутрішні суперечності та конфлікти, спричиняють збільшення людських втрат, займаються незаконним видобутком і експропріацією цінних корисних копалин цих держав з метою фінансування загарбницької війни Росії проти України", — йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначили, що вихідці з країн Африки та Близького Сходу, яких Росія обманом чи примусом направляє на війну проти України, регулярно потрапляють в український полон.

"Звертаємося до таких іноземців із закликом усіма способами уникати потрапляння до лав російської армії, а в разі відправлення на фронт за першої нагоди скористатись проектом "Хочу жить", добровільно скласти зброю Силам оборони України та зберегти своє життя", — додали у відомстві.

У Міністерстві закордонних справ рішуче засудили цинічне використання Росією громадян африканських і арабських країн у ролі найманців, яких кремлівський режим нещадно використовує як "гарматне м'ясо" у боях проти Сил оборони на території України.

"Закликаємо уряди дружніх країн Африки та Близького Сходу публічно засудити такі дії Росії та вжити усіх можливих заходів, аби припинити цю злочинну практику", — наголосили в Міністерстві закордонних справ України.

Нагадаємо, що в серпні в Нігерії затримали кількох кравців за виготовлення російських прапорів, які використовували у ході антиурядових протестів у північних штатах країни. Це може свідчити про посилення російської активності в Західній Африці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.10.2024 23:32