Фото: МЗС України

У МЗС відреагували на спроби Путіна посварити Україну і Польщу

У Міністерстві закордонних справ прокоментували спроби керівництва Російської Федерації посварити Україну з Польщею. У відомстві зазначили, що країни разом протистоятимуть російському імперіалізму.

Про це глава МЗС Дмитро Кулеба написав у Twitter. Урядовець назвав марними "спроби Путіна вбити клин між Києвом та Варшавою".

"Такі ж марні, як і його невдале вторгнення в Україну. На відміну від Росії, Польща та Україна винесли уроки з історії та завжди виступатимуть разом проти російського імперіалізму та неповаги до міжнародного права", — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що російський диктатор Володимир Путін вдень 21 липня відзначився черговими скандальними заявами. Так, він видав, що Польща "має подякувати СРСР за відновлення незалежності", оскільки диктатор Йосип Сталін "віддав їй у подарунок" західні землі. Також він натякнув, що Польща нібито хоче напасти на Білорусь та накопичує сили на кордоні.

Також російський диктатор Володимир Путін на засіданні Радбезу РФ 21 липня 2023 року заявив про створення військового формування Польщі, та Литви відбувається задля подальшої окупації України.

Нагадаємо, раніше Путін заявив, що до Радянського Союзу України не існувало. До цього "висновку" він дійшов, аналізуючи псевдоісторичну карту разом з головою конституційного суду РФ Валерієм Зорькіним. Намагаючись догодити диктатору, голова конституційного суду приніс диктатору карту невідомого походження. На ній нібито замість України є "край Речі Посполитої" і "край Козакії". У Путіна така карта не викликала сумнівів щодо достовірності. Він заявив, що "радянська влада створила Україну".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.07.2023 21:59