Фото: соцмережа X Арарата Мірзояна

У МЗС Вірменії роз'яснили слова Пашиняна щодо виходу з ОДКБ: несподівана заява

Слова глави вірменського уряду Нікола Пашиняна щодо виходу країни з Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) неправильно зрозуміли. Посадовець насправді сказав, що Вірменія збирається лише "вирішити, коли вийде" звідти.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Вірменії Арарат Мірзоян, пише News.am.

"Він (Нікол Пашинян, — ред.) сказав, що ми вирішимо, коли вийдемо, але назад не повернемося. Це було сказано, ні менше, ні більше. Якщо хтось стверджує, що прем'єр-міністр заявив, що Вірменія виходить з ОДКБ, то він помиляється. Це дуже легко довести", — наголосив Мірзоян.

Заява Пашиняна щодо ОДКБ

Очільник вірменського уряду, відповідаючи на питання про можливість виходу країни з ОДКБ, 12 червня сказав, що деякі його члени не виконали договірних зобов'язань і "спланували війну проти нас разом з Азербайджаном".

"Ми вийдемо (з ОДКБ, — ред.), ми ухвалимо рішення", — додав Нікол Пашинян, не уточнивши, коли це буде реалізовано.

Він також наголосив, що іншого шляху для його держави не існує.

"А що ви думаєте? Який наступний крок? Ви вважаєте, що повернемося назад? Ні, іншого шляху нема. Не турбуйтесь, тому не повернемося", — зазначив Пашинян.

Варто відзначити, що Нікол Пашинян неодноразово критикував ОДКБ, у тому числі через нейтральну позицію щодо вірмено-азербайджанського конфлікту та відсутність підтримки з боку країн-членів організації. Зокрема, у жовтні 2022 року прем'єр-міністр Вірменії відмовився підписати декларацію за підсумками саміту ОДКБ через відсутність у документі чіткої політичної оцінки дій Азербайджану.

Нагадаємо, у лютому Пашинян заявив про призупинення участі його країни в Договорі про колективну безпеку. Водночас він різко розкритикував дії російської влади на території Вірменії, зокрема, відкриті заклики до населення "повалити владу".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.06.2024 20:17