Нікол Пашинян. Джерело: newsarmenia.am

Вірменського прем’єра Пашиняна хочуть судити за "державну зраду"

Генеральна прокуратура Вірменії скерувала до Служби національної безпеки заяву з вимогою про притягнення до кримінальної відповідальності прем'єр-міністра Нікола Пашиняна. Головна причина — домовленість з Азербайджаном про делімітацію кордону.

Про це повідомило агентство "Новости-Армения" з посиланням на заяву генеральної прокурорки Вірменії Анни Вардапетян під час виступу в парламенті.

Раніше колишній голова Палати адвокатів Вірменії Ара Зограбян і полковник запасу вірменських Збройних сил Айк Наапетян передали до генеральної прокуратури повідомлення про злочин із вимогою притягнути до відповідальності Пашиняна.

Вони назвали делімітацію вірменсько-азербайджанського кордону "незаконною здачею суверенних територій" Вірменії та вимагають оголосити Пашиняну обвинувачення "в державній зраді та вчиненні дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності країни".

"Заяву скеровано в Службу національної безпеки для перевірки документів, зокрема, низки свідоцтв на власність, які прикріплені до документа. Після перевірки обговоримо питання про порушення кримінальної справи", — сказала Вардапетян на засіданні парламенту.

Нагадаємо, що 23 квітня Азербайджан і Вірменія розпочали процедуру демаркації кордону. В межах цього процесу сусідні країні встановили перший прикордонний стовп на спільній ділянці кордону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.05.2024 18:36