Нікол Пашинян. Джерело: росЗМІ

Вірменія заморозила участь в ОДКБ і розкритикувала незаконні дії Росії

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про призупинення участі його країни в Договорі про колективну безпеку (ОДКБ). Водночас він різко розкритикував дії російської влади на території Вірменії, зокрема, відкриті заклики до населення "повалити владу".

Про це вірменський прем'єр сказав в інтерв'ю телеканалу France 24. 

"Участь Вірменії в Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ), в якому домінує Москва, заморожено. При цьому питання про збереження російської військової бази у Вірменії в місті Ґюмрі не стоїть на порядку денному", заявив Нікол Пашинян.

Водночас він підтвердив, що питання про збереження російської військової бази у Вірменії не стоїть на порядку денному.  

Також Пашинян звернув увагу на той факт, що кілька місяців тому Росія "відкрито закликала вірменське населення повалити владу". Прем'єр Вірменії додав, що ця "пропаганда" з Москви проти нього не слабшає.

Очільник вірменського уряду наголосив, що він особливо стурбований викраденням російського дезертира Дмитра Сетракова спецслужбами РФ у Вірменії. Сертакова  російського військовослужбовця, якого мобілізували до армії РФ, але він втік з частини та виїхав до Вірменії затримали співробітники російської військової поліції та доставили на базу РФ в Ґюмрі, звідти через деякий час вивезли до Росії. 

"Ми не можемо терпіти незаконні дії на нашій території!" — сказав Пашинян й попередив, що будуть "наслідки, якщо вимоги Єревана залишаться без відповіді".

Нагадаємо, Вірменія пропонує Азербайджану підписати пакт про ненапад. Єреван не має претензій ні на яку територію Баку, окрім своєї суверенної землі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.02.2024 09:54