Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

У Нацбанку пояснили стабільність курсу долара у серпні

У серпні цього року попит на валюту в Україні знизився. Внаслідок цього зміна курсу долара за останній місяць була мінімальною.

Про це стало відомо з Макроекономічного та монетарного огляду Національного банку України. За даними Нацбанку, збалансованість валютного ринку в серпні дещо покращилася з огляду на незмінні обсяги пропозиції іноземної валюти за одночасного зменшення попиту як на міжбанківському, так і на готівковому сегментах.

"Збереженню стійкої ситуації та поліпшенню курсових очікувань сприяли зрушення у питаннях отримання міжнародної фінансової допомоги", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, обмінний курс національної валюти коливався в обидві сторони під впливом чинників ринку та незначно девальвував за місяць. Так, різниця між готівковим та офіційним курсами не перевищувала одного відсотку, скоротившись наприкінці минулого місяця до 0,4%.

інфографіка курс долара

Інфографіка: Національний банк України

"Внаслідок кращої збалансованості ринку в серпні чистий продаж іноземної валюти НБУ знизився до 2,7 мільярда доларів", — зауважили в Нацбанку.

Нагадаємо, Національний банк вводить тимчасові обмеження карткових переказів та запроваджує граничні ліміти перекази грошей з карти на карту між фізичними особами. Зміни наберуть чинності з 1 жовтня 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 06.09.2024 09:17