Фото: Pixabay

У NASA розповіли деталі плану щодо знищення МКС

Національне управління з аеронавтики й дослідження космічного простору Сполучених Штатів Америки та компанія SpaceX, яка належить мільярдеру та винахіднику Ілону Маску, поділилися деталями плану щодо "зняття" з орбіти Міжнародної космічної станції.

У червні NASA повідомляло про те, що виплатить SpaceX 843 мільйони доларів за допомогу у виведенні МКС з експлуатації, пише ScienceАlert.

План "зняття" з орбіти станції передбачає використання модифікованого корабля Dragon. Водночас такі кораблі доставляють вантажі на МКС, але сама станція важить майже 450 тонн. Тобто вона набагато важча за все, з чим цей апарат мав справу до цього.

"Зняття" з орбіти МКС

Фото: SaceX

Компанія Ілона Маска планує оснастити Dragon 46 двигунами Draco. Це на 30 двигунів більше, ніж у звичайного корабля Dragon. Внаслідок цього корабель буде вдвічі довшим за звичайний і в чотири рази потужнішим. Проте й палива він спалить в шість разів більше. 

Водночас директор SpaceX з управління місією Dragon Сара Вокер наголосила, що найважчою частиною місії буде фінальний етап, коли Dragon підштовхне МКС до остаточного спуску з орбіти.

"Цей поштовх має бути достатньо потужним, щоб керувати всією космічною станцією, одночасно опираючись крутним моментам і силам, викликаним збільшенням атмосферного опору космічної станції, щоб гарантувати, що вона врешті-решт опиниться в наміченому місці", — додала вона.

Згідно з планом, МКС затоне в південній частині Тихого океану, але NASA ще остаточно не вибрало точку, куди впаде станція.

Нагадаємо, раніше видання SciTechDaily повідомляло, що місія NASA Europa Clipper, яка спрямована на дослідження супутника Юпітера Європи, опинилась під загрозою зриву. Її фінансування NASA обійшлося в п'ять мільярдів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 22.07.2024 04:32