Російська ракета Х-59. Джерело: НАЗК

У НАЗК підрахували, скільки іноземних деталей у російських ракетах Х-59, якими вчора обстріляли Кропивницький

У російських авіаційних ракетах типу Х-59 виявили 42 деталі та компоненти іноземного виробництва. Таку ракету окупанти використали, зокрема, під час вчорашнього удару по Кропивницькому.

Про це повідомила прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Відповідною інформацією доповнили відкриту електронну "Єдину базу даних іноземних компонентів у зброї".

"Країна-агресор щодня обстрілює Україну різними видами озброєння, у тому числі використовуючи тактичну авіацію, яка несе ракети Х-59. Саме ці ракети в поєднанні з "шахедами", іноземні деталі яких можна знайти у нашій Базі, Росія розпочала регулярно застосовувати останнім часом", — йдеться в публікації.

У НАЗК нагадали, що 4 січня російські терористи вдарили цією ракетою по об'єкту енергетики у Кропивницькому, внаслідок атаки загинула одна людина та ще вісім поранених.

"Не можна дозволяти, щоб іноземні технології та компоненти продовжували ставати частиною зброї агресорів і вбивали цивільних в усьому світі", — наголосили в агентстві.

Як відомо, країни Заходу ввели санкції проти Росії та її союзників для того, щоб обмежити постачання в країну технологій, що можуть використовуватися під час виробництва зброї. Проте в російських ракетах чи безпілотниках "Шахед", які передає країні-агресорові Іран, продовжують знаходити деталі, які виготовляли за кордоном.

Нагадаємо, наприкінці вересня речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук зазначав, що російські ракети містять у собі від 30 до 50 деталей іноземного походження. Якщо Росія зможе обійти санкції, то збільшить їх виробництво.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.01.2024 17:23