Артем Ситник. Джерело: "Радіо Свобода"

У НАЗК пояснили, чому зросли корупційні ризики у Збройних силах України

Оскільки на Збройні сили України держава зараз виділяє найбільше бюджетних коштів, то корупційні ризики, відповідно, у цій галузі зростають. Тому збільшується увага до неї в антикорупційних і правоохоронних органів.

Про це заявив заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Артем Ситник в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Що стосується ЗСУ, то, звичайно, це найбільший бюджет після початку війни, й очевидно, що корупційні ризики теж зросли", — зазначив він.

Разом із тим, за словами заступника голови НАЗК, антикорупційні органи працюють над тим, щоби не допустити корупційних проявів.

Він пояснив, що це потрібно, аби не підірвати авторитет держави та не давати привід для російської пропаганди розповідати про те, що в Україні все корумповано та все розкрадається.

"Ми бачимо постійні гучні викриття та намагаємося теж не пасти задніх. Проводили моніторинг способів життя багатьох військкомів. Декількох керівників обласних військкоматів заарештовано після того, як ми склали стосовно них обґрунтовані висновки щодо наявності в їхніх діях незаконного збагачення", — наголосив Ситник.

Нагадаємо, раніше радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян розповідала, що працівники територіального центру комплектування за хабар пропонують громадянам знятися з військового обліку й отримати "білий квиток". Також дуже популярною "послугою" у військкоматах є надання за окрему плату відстрочки від мобілізації й отримання довідки про непридатність до військової служби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.03.2024 13:52