Фото: freepik

У Пакистані на час виборів відключили інтернет та мобільний зв’язок

В день проведення національних виборів у Пакистані по всій країні тимчасово призупинили роботу мережі мобільного зв’язку та інтернету. У Міністерстві внутрішніх справ країни запевнили, що ці заходи були виправдані й нагадали про нещодавні терористичні атаки в країні.

Про це пише ВВС.

"Влада Пакистану призупинила роботу мережі мобільного зв’язку та інтернету у той день, коли мільйони людей йшли на виборчі дільниці, щоб проголосувати за новий склад уряду", йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вибори у Пакистані відбулися майже через два роки після того, як попереднього прем’єр-міністра, Імрана Хана, було усунено з посади через вотум недовіри. Торік Хан був ув'язнений за звинуваченнями в корупції, і йому заборонено балотуватись.

Цьогорічні вибори у Пакистані, на думку багатьох аналітиків, є найменш демократичними виборами в історії країни.

Зазначається, що послуги дзвінків по мобільному та роботу мобільного інтернету було призупинено, хоча мережі Wi-Fi продовжували працювати.

Один з виборців розповів журналістам, що вони були шоковані цим рішенням, зазначивши, що "виборцям потрібно сприяти, а не створювати такі перешкоди".

Виправдовуючи цей крок, представник Міністерства внутрішніх справ країни заявив: "Внаслідок нещодавніх терористичних актів у країні було втрачено дорогоцінні життя. Заходи безпеки необхідні для підтримки правопорядку і боротьби з потенційними загрозами".

Видання додає, що у минулому країна вже вимикала інтернет-послуги, щоб контролювати потік інформації, хоча відключення такого масштабу є безпрецедентним, особливо під час виборів.

Нагадаємо, за словами голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, поки в Україні війна та діє правовий режим воєнного стану, жодні вибори не проводитимуться. Однак уже зараз необхідно спільно з партнерами напрацювати певні варіативності, які могли б стати основою майбутнього післявоєнного виборчого законодавства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.02.2024 16:21