Фото: EPA

У Пакистані внаслідок негоди загинули понад 30 людей: більшість — вбила блискавка

У Пакистані внаслідок негоди за декілька днів загинуло понад 30 людей. Більшість — вбила блискавка.

Про це повідомляє інформаційне агенство КНР  "Сіньхуа", посилаючись на Національне управління Пакистану з боротьби зі стихійними лихами (NDMA).

"Щонайменше 30 людей загинули та ще кілька осіб отримали травми за останні 48 годин внаслідок інцидентів, пов'язаних з дощами в Пакистані", — йдеться у повідомленні.

Представник NDMA Мухаммад Умар повідомив інформаційне агенство, що провінція Пенджаб (Східний Пакистан) постраждала найбільше. Тут загинуло 17 людей. Ще шестеро — отримали травми внаслідок ударів блискавок за останні дві доби.

За словами чиновника, у провінції Белуджистан (Південно-Західний Пакистан) внаслідок ударів блискавок та злив загинули восьмеро людей. У провінції Хайбер-Пахтунхва (Північно-Західний Пакистан) жертва стали щонайменше п'ятеро людей та ще понад 10 травмовані. Серед жертв є жінки та діти.

Також зливи пошкодили кілька будинків у різних районах країни. Влада евакуювала людей, які опинилися без даху над головою, у безпечніші місця. На головних дорогах та автомагістралях через сильні дощі виникли затори.

Влада закликала громадян та туристів протягом кількох днів уникати непотрібних поїздок до округів, які постраждали внаслідок негоди. Раніше метеорологічний департамент Пакистану прогнозував, що сильні дощі з грозами можуть спричинити раптові повені та зсуви, а також завдати шкоди посівам.

Нагадаємо, 14 березня в Сполучених Штатах Америки в штатах Огайо та Індіана вирували торнадо, які зруйнували деякі будівлі та лишили частину населення без світла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.04.2024 15:37