Зустріч у форматі "Рамштайн". Скріншот з відео

У Пентагоні назвали дату і місце проведення нового "Рамштайну"

Міністерство оборони США повідомило, що Шістнадцята зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" пройде наступного тижня у столиці Бельгії Брюсселі. Союзники України проведуть засідання в офлайн-форматі 10 жовтня.

Про це повідомляє Пентагон.

У "Рамштайні-16" візьмуть участь міністр оборони США Ллойд Остін та новопризначений голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Чарльз Браун.

"Міністр і голова ОКНШ долучаться до міністрів оборони та вищого військового керівництва з майже 50 країн, щоб обговорити триваючу кризу в Україні та подальшу підтримку з боку міжнародного співтовариства, спрямовану на забезпечення українського народу засобами, необхідними для захисту своєї суверенної території", — зазначили в Пентагоні.

Там також оголосили про участь Ллойда Остіна в засіданні міністрів оборони країн НАТО 12 жовтня в штаб-квартирі Альянсу.

Нагадаємо, у попередньому засіданні Контактної групи з питань оборони України, 19 вересня, вперше брав участь новий міністр оборони Рустем Умєров. За її підсумками сторони домовились започаткувати ініціативу створення Capabilities Coalition (Коаліція спроможностей). Зокрема, декілька країн об’єднаються з метою надання українським військовослужбовцям танків Leopard й навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Очолюватимуть коаліцію такі країни, як Естонія, Німеччина, Люксембург, Нідерланди та Польща.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 06.10.2023 02:54