Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

У Пентагоні повідомили, хто очолить засідання "Рамштайн-19" у Брюсселі

Засідання контактної групи у форматі "Рамштайн" очолить міністр оборони США Ллойд Остін. Воно заплановане на 14 лютого у Брюсселі.

Таку заяву зробив речник Пентагона Патрік Райдер, повідомляє прес-служба відомства.

"Глава Пентагона Ллойд Остін та голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Чарльз Браун наступного тижня вирушать до Брюсселя, щоб 14 лютого особисто провести засідання Контактної групи з оборони України. Це буде 19-те засідання з того часу, як Остін сформував міжнародну групу у квітні 2022 року", — сказав Райдер.

Представник Пентагона також підкреслив, що посадовці міноборони США приєднаються до міністрів оборони та високопосадовців майже 50 країн для обговорення війни та підтримки України з боку міжнародної спільноти.

"Перебуваючи у Брюсселі, Остін також візьме участь у нараді міністрів оборони НАТО 15 лютого в штаб-квартирі НАТО", — додав Патрік Райдер.

Раніше повідомлялось, що міністр оборони Рустем Умєров 7 лютого провів телефонну розмову зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном. Сторони обговорили останні події на полі бою та засідання Контактної групи з питань оборони України.

Нагадаємо, 29 січня міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін вперше вийшов на роботу в Пентагон після операції, яку йому провели на початку 2024 року. У нього виявили ракове захворювання.

Вже 30 січня Остін зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Їхній діалог базувався на обговоренні критичної необхідності швидкого збільшення оборонного виробництва для потреб Збройних сил України на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.02.2024 08:58