Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

У Пентагоні прокоментували важливість дозволу на удари американською зброєю по Росії

Дозвіл Сполучених Штатів Америки на удари Києва американською зброєю по російській території принесе багато користі для оборони України.

Про це заявив очільник Пентагону Ллойд Остін, пише CNN. 

"Ми надали Україні можливість протистояти ударам росіян, стріляти у відповідь по тих російських військах, які стріляють по українцях з-за кордону, і мати можливість знищувати їх засоби ураження", — наголосив він.

Також він зазначив, що вважає нову політику Вашингтона щодо ударів по РФ американською зброєю "дуже-дуже корисною для українців у майбутньому". 

Видання додає, що коментарі Остіна прозвучали через кілька днів після того, як президент США Джозеф Байден дав Україні дозвіл на завдання ударів зброєю американського виробництва по території Росії. Проте варто зазначити, що застосування американської зброї на російській території обмежено районом, який межує з Харківською областю. 

Раніше, а саме у четвер, 6 червня, Байден заявив, що залишається непохитним у питанні щодо завдання ударів американською зброєю по Москві чи Кремлю. Зброя, яку надає Вашингтон, не повинна бити по столиці країни-агресора.

Також він відреагував на заяви російського диктатора Володимира Путіна, що постачання зброї для завдання ударів по РФ є "прямою участю у війні".

"Я знаю його понад 40 років. Він турбує мене вже 40 років. Він не порядна людина. Він диктатор, і йому доводиться боротися за те, щоб утримати свою країну і водночас не припинити війну. Ми не говоримо про те, щоб дати Києву зброю для завдання ударів по Москві або Кремлю, для завдання ударів прямо через кордон, де українці отримують значні обстріли зі звичайної зброї, яку використовують росіяни для того, щоб вдертися до України та вбивати українців", — додав Байден.

Нагадаємо, 6 червня офіційні особи США заявили, що Вашингтон направлять Україні військову допомогу на суму близько 225 мільйонів доларів. Він включає боєприпаси, які Сили оборони можуть використати для завдання ударів по загрозах усередині Росії, щоб захистити місто Харків від російського нападу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.06.2024 12:25