Андрій Сибіга. Джерело: Facebook

У північнокорейській ракеті, якою рашисти атакували Україну, виявили західні компоненти, — Сибіга

У ракету KN-23/24 виробництва Північної Кореї знайшли західні компоненти. Нею Росія атакувала Україну, і її нещодавно збила протиповітряна оборона над нашою територією.

Про це заявив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга, залишивши відповідний допис на своїй сторінці в соціальній мережі Х.

"Обурливо. Нещодавнє обстеження північнокорейської ракети KN-23/24, збитої над Україною, виявило численні нещодавно вироблені західні компоненти", — написав він.

Український міністр додав, що російський диктатор Володимир Путін і очільник Північної Кореї Кім Чен Ина все ще мають доступ до них. У зв'язку з цим українська сторона закликає Захід відреагувати.

"Ми закликаємо союзників відреагувати рішуче, посилити санкції та експортний контроль, посилити наш повітряний щит", — резюмував міністр закордонних справ України.

Як відомо, Північна Корея активно допомагає Росії у її агресії проти України, зокрема, вона розгорнула свої озброєння разом із російськими в Україні. Деякі західні медіа припустили, що північнокорейці можуть допомагати російським загарбникам із запуском ракет KN-23.

Нагадаємо, раніше Андрій Сибіга заявляв, що можливе надання Північною Кореєю Росії своїх військових для війни проти України потребує серйозної реакції Заходу. Адже на боці окупантів незабаром можуть воювати регулярні військові КНДР.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.10.2024 20:25