Фото: СБУ

У Полтаві затримали блогера, який насміхався й плюнув у військового

У центрі Полтави правоохоронці затримали блогера та фітнес-тренера Романа Заволоку, який неодноразово ображав військових, які роздавали повістки на вулицях міста, а також знімав їхню розмову на камеру. Зокрема, хуліган нещодавно плюнув та показав середній палець ветерану війни. 

Про це повідомляє інтернет-видання Полтавщина.

Зазначається, що ввечері 29 серпня на вулиці Соборності поблизу закладу "Дім кави" правоохоронці затримали 27-річного Романа Заволоку, який веде свій блог в Instagram. Це було спільна спецоперація підрозділу поліції КОРД і СБУ. Судячи з фото із місця події, фігурант чинив опір і отримав травми.

Фото: Роман Заволока після затримання. Джерело: poltava.to

Відомо, що Роман Заволока веде блог. Ще донедавна він працював тренером із фітнесу, а зараз ходить по вулицях Полтави й коментує різні події: покоси трави, роботу комунальників, корупційні історії, рішення влади тощо. До того ж він часто сам підходив до працівників військкоматів на вулицях та ображав їх називаючи "чайками"та "гусями".

"Найнахабніший вчинок стався між Сонячним і Петровським парком 26 серпня. Роман Заволока зі своїм товаришем ображав старшого солдата Олександра Мацька. Чоловіки кепкували із тремтячих рук військового, хоча той пояснив, що тремор у нього від контузії, а на війну він пішов добровільно. На це Заволока сказав військовому "Ти придурок, сам попався на крючок". В кінці розмови Роман Закволока плюнув у військового", — пише інтернет-видання.

На Заволоку відкрили кримінальні справи за кількома статями. За якою статей Роману Заволоці затримали й оголосили підозру, наразі точно невідомо. Найближчим часом йому мають обрати міру запобіжного заходу. На даний час тривають слідчі дій. Правоохоронці встановлюють всі обставини інциденту.

Нагадаємо, четверо підлітків-вандалів вчинили наругу над могилою загиблого воїна у селі Івахни Уманського району. Вони зняли з надгробка прапор України, який встановили на знак пошани.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.08.2023 14:22