Фото: KM PSP у Гданську

У Польщі в ДТП загинули двоє українських підлітків, які намагалися втекти від поліції

У дорожньо-транспортній пригоді в Польщі загинуло двоє українських підлітків, які намагалися втекти від поліції. Автівка протаранила дерево на швидкості 150-160 кілометрів на годину. 

Як повідомляє PAP, аварія сталася вночі у середу, 29 травня, у місті Ґданськ.

Відомо, що поліція хотіла зупинити авто Audi A4 в місті Вейгерово, що за 40 км від Ґданська, проте 16-річний водій не виконав вимогу правоохоронців. Після цього почалася погоня зі світловими та звуковими сигналами поліцейських машин, яка закінчилася смертю водія та важкими травмами його 17-річного пасажира, від яких він помер у лікарні. Обидва загиблих були громадянами України.

"Водій на великій швидкості втікав вулицями Ґдині, Сопота і Ґданська, потім втратив контроль над кермуванням, врізався в дерево, внаслідок чого авто перекинулося", — зазначила речниця поліції Ґданська Каріна Камінська.

ДТП у Польщі

Фото: KM PSP Гданська

Згідно з даними поліції, водій їхав на великій швидкості, а саме близько 150-160 кілометрів на годину, попри те, що, згідно з польськими законами, максимально дозволена швидкість руху для авто в місті становить 50 кілометрів на годину. Відстань між Вейгерово та Ґданськом, яка становить 40 кілометрів, підлітки подолали за 20 хвилин. Середня швидкість авто сягала 120 кілометрів на годину. У поліції додали, що автомобіль втікачів перетинав перехрестя на червоне світло та створював небезпеку на дорозі.

ДТП у Польщі

На фото: маршрут руху підлітків. Джерело: Тrojmiasto

"Водій Audi намагався зіштовхнути поліцейських з дороги, різко змінивши смугу руху, тим самим змусивши їх різко загальмувати. Погоня закінчилася в Ґданську, де водій Audi, ймовірно, бажаючи уникнути зіткнення з іншим водієм, не впорався з керуванням, його занесло і він врізався в дерево, після чого його автомобіль перекинувся", — додали у поліції. 

Наразі проводяться детальні слідчі дії, які з'ясують обставини аварії.

Нагадаємо, 3 травня у Варшаві сталася дорожньо-транспортна пригода. Внаслідок аварії загинули двоє громадян України й один громадянин Білорусі. Попередні висновки вказують на те, що причиною аварії стало перевищення швидкості та, як наслідок, втрата контролю над автомобілем BMW. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 29.05.2024 15:37