Фото: sud.ua

У Польщі за підготовку диверсій засудили 14 членів шпигунської мережі Росії, серед них є українці

У вівторок, 19 грудня, суд польського Любліна, визнав винними в підготовці диверсій на користь Москви чотирнадцять громадян Росії, Білорусі та України, які діяли у складі шпигунського угруповання.

Про це повідомляє AFP.

Зазначається, що шістнадцятьом фігурантам у листопаді оголосили звинувачення у шпигунстві, зокрема в підготовці підриву потягів з гуманітарною допомогою для України, а також стеженні за військовими об'єктами та об'єктами критичної інфраструктури.

Речниця Люблінського суду Барбара Марковська повідомила, що серед засуджених "два українські юристи та політолог, викладач французької мови, фармацевт, інженер-програміст". Серед російських членів злочинного угруповання російський хокеїст польського клубу із Сосновця Максим С., арештований у червні. 

Відомо, що чотирнадцять фігурантів справи визнали свою провину, але на суді не з’явились, тому вирок їм оголосили заочно. Двох інших імовірних членів шпигунської мережі судитимуть окремо після того, як вони відкликали свої попередні заяви про визнання вини. 

"Розглянувши справу, суд визнав усіх підсудних винними в інкримінованих їм злочинах, а також встановив, що деякі з них діяли в складі організованої злочинної групи", — заявив суддя Ярослав Ковальський, оголошуючи вирок. 

Нагадаємо, днями у Польщі під час пологів померла 28-річна породілля з України. Її смерть розслідує Окружна прокуратура міста Острув. За інформацією речника Окружної прокуратури в Острові Великопольському Мацея Мелера, прокуратура вирішила запросити документи справи з різних відділів лікарні, провести допити свідків і розпорядилася провести судово-медичну експертизу. Це необхідно, аби процесуальним характером з’ясувати обставини трагедії. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.12.2023 18:44