Фото: pixabay / ілюстративне

У Польщі під час пологів померла жінка з України: прокуратура почала розслідування

У шпиталі міста Кротошин Великопольського воєводства 13 грудня померла 28-річна породілля з України. Її смерть розслідує Окружна прокуратура міста Острув.

Про це повідомив речник Окружної прокуратури в Острові Великопольському Мацей Мелер, пише "Укрінформ".

"Йдеться про смерть молодої жінки, яка була вагітною. Такого роду справи завжди є резонансними у суспільстві… Завданням прокуратури є з’ясування, якими були причини цієї трагічної події", — сказав прокурор.

Мелер зазначив, що прокуратура вирішила запросити документи справи з різних відділів лікарні, провести допити свідків і розпорядилася провести судово-медичну експертизу. Це необхідно, аби процесуальним характером з’ясувати обставини трагедії. 

Згідно з процедурою, було створено групу експертів, які вивчатимуть лікарську документацію під кутом правильності дій лікарів. Судово-медичну експертизу буде проведено 18 грудня.

Смерть породіллі у Польщі: як розвивались події

За даними прокурора, вагітну українку, 1995 року народження, стан якої погіршувався, було прийнято до шпиталю у Кротошині 11 грудня. Лікарі вирішили провести кесарів розтин, завдяки чому дитину вдалося врятувати. Після цього стан жінки й надалі погіршувався, а вже 13 грудня вона померла.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що українка була на 33-му місяці вагітності. До лікарні жінку привіз її чоловік. В результаті кесаревого розтину новонародженого хлопчика з ознаками гіпоксії перевезено до лікарні в Острові Великопольському. Його стан здоров’я оцінюється як середньої важкості.

Нагадаємо, у Польщі 42-річний українець убив свою 29-річну дружину Юлію та двох маленьких доньок віком чотирьох та 1,5 року. Після цього жив в одному будинку з мертвими тілами п'ять днів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.12.2023 21:45