Фото: Офіс президента

У Польщі затримали російського агента, який готував замах на Зеленського: деталі від СБУ

У Польщі затримали російського агента, який готував замах на президента України Володимира Зеленського. Наразі він перебуває під вартою.

Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України.

"СБУ та ОГП спільно з правоохоронцями Польщі викрили російського агента, який пропонував спецслужбам Росії замах на президента України", — йдеться у повідомленні.

Вказується, що Служба безпеки, Офіс генерального прокурора України та органи правопорядку Польщі затримали громадянина Польщі, який співпрацював з воєнною розвідкою Російської Федерації.

За даними слідства, фігурант планував зібрати та передати країні-агресору інформацію про безпеку польського аеропорту Жешув-Ясьонка. Це мало допомогти російським спецслужбам спланувати можливий замах на президента України Володимира Зеленського під час його перебування на території Польщі.

"Співробітники СБУ та українські прокурори поінформували польських колег про можливе вчинення замаху та передали їм ключові докази у цій справі. Це відбувалося у межах надання міжнародно-правової допомоги", — зазначили в прес-службі.

Завербованого агента російських спецслужб вдалося ідентифікувати та затримати на території Польщі. Йому висунули звинувачення у готовності діяти на користь іноземної спецслужби. Зокрема, 18 квітня 2024 року суд міста Варшави застосував щодо зловмисника запобіжний захід у виді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Нагадаємо, наприкінці лютого президент Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу Fox News заявив, що від початку великої війни в Україні на його життя було скоєно понад п'ять замахів. Водночас подробиць очільник так і не розкрив.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 18.04.2024 18:55