Фото: ДПСУ

У порту Ізмаїла прикрили хабарницький конвеєр: інспекторів затримали "на гарячому"

В Ізмаїлі правоохоронці викрили двох співробітників Держприкордонслужби, які налагодили злочинну схему одержання неправомірної вигоди від капітанів суден закордонного прямування.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Правоохоронці встановили, що затримані військовослужбовці вимагали та отримували хабарі за спрощений огляд суден під час прикордонного контролю. "Тариф" складав 100 доларів США за морське судно та 50 доларів США за річкове судно, яке прибуває або вибуває через державний кордон України. 

затримання військових ДПСУ

Фото: ДПСУ

Зловмисників затримали після одержання чергового траншу неправомірних коштів. Правоохоронці задокументували одержання спільниками 3400 доларів США. Затриманим повідомлено про підозру, обрано запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення застави більш як мільйон гривень кожному.

Крім того, за даними Офісу генерального прокурора, повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди керівнику відділу прикордонної служби Ізмаїльського прикордонного загону. З'ясовано, що він спонукав підлеглих отримувати гроші від представників агентуючи компаній за спрощений огляд суден під час прикордонного контролю. Так, за одну зміну підлеглі мали "заносити" йому до 2000 доларів США. Кошти прикордонник одержував напряму або через свого спільника — інспектора відділу.

затримання військових ДПСУ

Фото: ДПСУ

Нагадаємо, 22 серпня командира відділення військкомату у Вінницькій області правоохоронці викрили в одержанні хабаря. Наразі фігуранту обрано запобіжний захід. За даними слідства, головний сержант за неправомірну вигоду в сумі 2000 доларів США передав військовозобов'язаним 70 офіційних, але не заповнених, бланків повісток з наявними на них підписом військового комісара та гербовою печаткою. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Події, 22.08.2023 19:40