Фото: Міноборони США

У Повітряних силах розповіли нові деталі збиття ЗРК Patriot ракети "Кинджал"

Зенітно-ракетний комплекс Patriot працював в автономному режимі, коли знищував російську балістичну ракету "Кинджал". Українські військові не знають, куди міг летіти снаряд.

Про це повідомив речник Командування Повітряних сил Юрій Ігнат, передає "Суспільне".

"Такі цілі як "Кинджал", як балістика, знищуються в автоматичному режимі. Включається кнопка "автомат", і все, що летить, - він все буде знищувати. Радар засікає, і ракета летить назустріч "Кинджалу", що падає", — сказав військовий.

Юрій Ігнат також наголосив, що комплекс працює під контролем людини. За даними речника Повітряних сил, невідомо, куди могла летіти ракета, адже її збили на великій висоті.

"Тут тільки думати можна, куди він повинен був летіти. Якщо Patriot захистив сам себе, то і слава Богу. Його збили на великій висоті, там пів градуса вліво, пів градуса вправо — це вже десятки кілометрів", — додав Ігнат.

Нагадаємо, російська ракета Х-47 "Кинджал", яку минулого тижня збили українські воїни, мала влучити у місце дислокації системи протиповітряної оборони Patriot.

Зазначимо, що вперше офіційно про збиття ракети "Кинджал" стало відомо 6 травня — тоді цю інформацію підтвердили у Повітряних силах. Військове керівництво пояснило, що ухвалило рішення не оприлюднювати інформацію про збиття Х-47 "Кинджал" одразу, аби заплутати ворога. У ЗСУ впевнені, що ліквідація "Кинджалу" стала шоком для Росії, адже там неодноразово хвалилися, що цей вид ракет є "суперзброєю" на полі бою. 

Варто відзначити, що українські військові стали першими у світі, кому вдалося збити "балістику" за допомогою Patriot. Водночас, запевняють вони, радіти рано — адже ЗСУ мають мало таких систем ППО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.05.2023 20:57