Скріншот з відео

У п'ять разів більший за "Титанік": що на борту у лайнера Icon of the Seas, який вирушив у перший рейс

Найбільший у світі круїзний лайнер Icon of the Seas вирушив у свій перший рейс. Його подорож почалась з американського міста Маямі.

Про це повідомляє Associated Press.

За даними джерела, екологи стурбовані тим, що лайнер використовує зріджений природний газ, адже це може призвести до великої кількості викидів метану.

У чому унікальність лайнера

Подорож Icon of the Seas триватиме сім днів островами Карибського моря. Лайнер завдовжки 365 метрів, має 20 палуб та здатний вмістити максимум 7600 пасажирів і 2350 членів екіпажу. На судні розмістили сім басейнів, шість водних гірок, ковзанку, театр та понад 40 ресторанів і барів. Його будівництво вартувало 2 мільярди доларів.

Чим небезпечний лайнер Icon of the Seas

Екологи наголошують, що судно, яке працює на зрідженому природному газі, буде виділяти в повітря шкідливий метан.

"Це крок у неправильному напрямку", — йдеться у заяві директора морської програми Міжнародної ради з чистого транспорту Браяна Комера.

За даними дослідницької організації, використання зрідженого газу як суднового палива спричиняє викиди парникових газів на 120% більші, ніж при застосуванні суднового газойлю. 

Раніше Рада опублікувала звіт, в якому йшлося про те, що викиди метану від суден, що працюють на зрідженому природному газі, були вищими, ніж передбачається чинним законодавством.

Своєю чергою BBC повідомляє, що метан затримує в атмосфері у 80 разів більше тепла, ніж вуглекислий газ протягом двох десятиліть. Скорочення цих викидів вважається вирішальним для уповільнення глобального потепління.

Водночас Royal Caribbean Group зазначає, що лайнер Icon of the Seas на 24% енергоефективніший, ніж вимагає Міжнародна морська організація для сучасних кораблів.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки підтвердили факт затоплення туристичного батискафа "Титан" в Атлантичному океані, який шукали протягом чотирьох днів. Вперше про зникнення батискафа, що здійснював туристичні поїздки до затонулого у 1912 році лайнера "Титанік", стало відомо 19 червня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 01.02.2024 18:17