Фото: соцмережі

У Раді обговорюють ідею демобілізації військових через 18 чи 36 місяців безперервної служби, — нардеп

В Україні триває удосконалення процесів загальної мобілізації чоловіків. Зокрема, у Верховній Раді розглядають можливість демобілізації військових через 18 чи 36 місяців безперервної служби.

Про це заявив народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, представник президента у Верховній Раді Федір Веніславський у коментарі OBOZ.UA.

За його словами, під час війни в країні накопичилося певне коло проблем із мобілізацією, які потребували вирішення. Тому необхідно врегулювати питання, пов’язані з відпустками та демобілізацією військових.

"Серед ключових пропозицій — законодавчо закріпити право військових на демобілізацію. В парламенті обговорюється ідея демобілізації військових протягом 18 чи 36 місяців безперервної служби, проте поки це на рівні обговорення та остаточного рішення з цього приводу немає", — пояснив він.

За його словами, відповідний законопроект зовсім скоро буде зареєстровано у Верховній Раді. Планується, що його ухвалення відбудеться вже до кінця року.

Варто зазначити, що Верховна Рада на засіданні 8 листопада продовжила строк дії воєнного стану і проведення загальної мобілізації ще на 90 діб. Таке рішення ухвалено вже вдев'яте з початку повномасштабної війни. Загалом зараз на військову службу призивають усіх придатних та обмежено придатних, якщо є потреба у людях на фронті чи в тилу. Зокрема, мобілізують тих, кого ВЛК визнала обмежено придатними, однак їх не відправляють на фронт, а — до частин забезпечення або до ТЦК.

Нагадаємо, раніше у статті для The Economist головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомляв, що країні важливо розширити категорію громадян, які можуть бути покликані на навчання чи мобілізацію.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський анонсував комплексний план з мобілізації в Україні. Глава держави наголосив, що його буде підготовленого уже цього тижня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.11.2023 17:39