У Раді розглянули лише п’яту частину поправок до законопроекту про мобілізацію: що гальмує процес

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув понад 870 правок до законопроекту про мобілізацію

Про це повідомив, народний депутат від фракції "Слуга народу" та член профільного комітету Федір Веніславський передає Liga.net.

За словами члена профільного комітету, процес йде повільно, оскільки "багато авторів займаються політичним популізмом під час обговорення".

Також на популізм колег скаржиться і заступник очільника парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв.

"Деякі колеги понатикували популістських правок", — Єгор Черняєв.

Він сподівається, що упродовж наступного тижня під час засідання комітету вдасться розглянути всі 4300 правок і потім законопроект направлять на голосування у сесійній залі у другому читанні. За його словами, "з правками у комітеті можуть впоратися за два тижні". 

Варто зазначити, що 20 та 21 березня, попередньо, планується засідання парламенту без розгляду мобілізаційного законопроекту.

Нагадаємо, раніше нардеп від фракції "Слуга народу" Руслан Горбенко назвав неефективні обмеження для тих, хто ухиляється від мобілізації. На його думку, покарання у вигляді арешту рахунків не є ефективним, як і обмеження на керування транспортом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.03.2024 16:51